Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Kalendarium / IEA PVPS Task 13: Solcellssystem - benchmarking, drift och underhåll

IEA PVPS Task 13: Solcellssystem - benchmarking, drift och underhåll

2020-11-25

Välkomna till ett seminarium där de svenska deltagarna i gruppen Task 13 ”Performance, Operation and Reliability of Photovoltaic Systems” i programmet 'PVPS; Photovoltaic Power Systems' i det internationella energirådet (IEA) presenterar utvalda resultat från de senaste årens publikationer.

Prestanda och tillförlitlighet på solcellsmoduler och solcellssystem är av högsta intresse för marknadsaktörer med nyckelord som kvalitet och hållbarhet.

Uppdraget för medverkande i Task 13 är:

  • Samla den senaste informationen från varje medlemsland inom flera expertområden som berör solcellers prestanda och tillförlitlighet. Vara med och utveckla metoder att prova och karakterisera system och komponenter. Det senare speciellt viktigt för nya solcellsteknologier vilka behöver nya testmetoder.
  • Samla mätdata från solcellssystem från hela världen och i olika klimat. Data analyseras och jämförs för att få fram information om degradering, drift och underhåll, prestanda och energiproduktion.
  • Kommunicera till intressenter så mycket som möjligt av innehållet med hjälp av publikationer, workshops, seminarier - vilket 2020 sker på nätet

 

ANMÄL DIG HÄR

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–15

info@svensksolenergi.se

RSS Feed