Svensk Solenergi | Start / Nyheter / Kalendarium / Utvecklingen av solenergi i världen, Stockholm

Utvecklingen av solenergi i världen, Stockholm

2018-02-20

Tillsammans med Energiföretagen Sverige bjuder vi in till frukostseminarium tisdag 20 februari om marknaden för solel i världen och Sverige.


Gaetan Masson från Belgien är en av de ledande experterna i världen på den globala solcellsmarknaden. Han är ordförande för en arbetsgrupp inom IEA och han driver dessutom solcellskonsultföretaget Becquerel Institute. 


Nästa vecka kommer Gaetan Masson till Sverige och vi har fått en unik möjlighet att höra honom tala om utvecklingen av solenergi i världen.

Solceller har de senaste åren varit den snabbast växande energikällan i världen. Bara sedan början av 2000-talet har tekniken gått från att vara en liten nischmarknad till att nu ge ett reellt tillskott på cirka 2 procent av den globala elproduktionen. På flera håll i världen är nu solel dessutom det billigaste energislaget när ny elproduktion ska byggas, med produktionskostnader ner mot 20 öre/kWh på vissa platser. Både marknadstillväxten och prisnedgången ser ut att fortsätta under de kommande åren.

Mer info och anmälan via energiforetagen.se

LÄNK till det inspelade seminariet

Kontakta oss

Svensk Solenergi
Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

08-441 70 90

öppet vardagar 09–12

info@svensksolenergi.se