23 mars 2021 |

Anna Kinberg Batra ny ordförande i Svensk Solenergi

Svensk Solenergi får en ny styrelseordförande. Det står klart sedan årsmötet den 23 mars följt valberedningens förslag och utsett Anna Kinberg Batra till branschorganisationens nya styrelseordförande. Anna Kinberg Batra kommer i sin nya roll att arbeta för att stärka solenergins förutsättningar och möjligheter i Sverige.

Med mångårig politisk erfarenhet, som bland annat partiledare och energipolitisk talesperson (m) engagerar sig Anna Kinberg Batra i olika styrelse- och rådgivningsuppdrag i branscher där entreprenörskap har en viktig roll att bära i att driva samhällsförändring. Nu tar Anna Kinberg Batra över ordförandeklubban i Svensk Solenergi, vilket är något som branschorganisationens vd Anna Werner ser mycket ljust på.

"Anna Kinberg Batra är redan väl insatt i många branschfrågor. Ihop med hennes kompetens inom andra områden innebär valet av ordförande av en så namnkunnig ordförande såklart nya möjligheter för Sveriges just nu minsta kraftslag. Jag ser mycket positivt på att hon idag ansluter som ordförande och jag är övertygad om att detta kommer att hjälpa solenergibranschen och Svensk Solenergi framåt", säger Anna Werner, vd på Svensk Solenergi.

 

Klicka på länken för att läsa hela pressmeddelandet: Anna Kinberg Batra ny styrelseordförande i Svensk Solenergi 

  • Inga träffar.