Vi tar debatten

Vi uppmanar till lagförändringar och gör det som behövs för att driva utvecklingen av solenergi framåt. Våra myndigheter och politiker sitter inte alltid på all information och därför ser vi det som vårt ansvar att informera dem om viktiga infallsvinklar. Ibland lobbar vi på plats under riksdagssammanträden, men vanligtvis skriver vi debattartiklar i syfte att skapa opinion. Våra debattartiklar cirkulerar ofta bland välkända medier.

Det är inte ovanligt att vi för fram våra budskap på andra sätt också - exempelvis genom olika intervjuer. Vi får ibland förfrågningar från medier och intresseorganisationer som är på jakt efter citat från oss. Det ser vi som ett bra tillfälle att sätta solkraft i fokus, samtidigt som det är ett bevis på statusen vi har inom branschen. Vi är de ledande experterna på företagsnivå och är rätt källa att kontakta vid från som rör solenergi.

Vad är det då vi debatterar om? Oftast är det kring lagförslag som lamslår utvecklingen av en bransch som har stor potential att mångdubblas. Vi skriver om skatteregler på större takanläggningar som
måste ses över, skatteavdrag för privatpersoner och miljömärkning av solenergi.

Nedan ser du våra senaste debattartiklar. I vårt Arkiv hittar du fler debattartiklar.
Där kan du filtrera sökningen på ämne för att hitta det som intresserar dig.

Läs våra
senaste
tweets.

[custom-twitter-feeds]

Senaste debattartiklarna

Kammakargatan 22
111 40 Stockholm

Tel: 08-441 70 90
info@svensksolenergi.se
Org.nr: 882601-2711

Följ oss

© Svensk Solenergi 2021