17 april 2018 |

Nominerade till Solenergipriset 2018

Prisceremonin hålls klockan 13.15 onsdag 25 april i Westmanska palatset, på Holländargatan 17, Stockholm, med Maria Brogren, WSP, och Svensk Solenergis styrelseordförande Wilhelm Löwenhielm, som prisutdelare.Svensk Solenergi delar för femtonde gången ut Årets Solenergipris i anslutning till vårt årsmöte i Westmanska palatset i Stockholm den 25 april.

–Vi har återigen fått många kvalificerade nomineringar så det är ingen enkel uppgift för juryn att välja ut pristagarna, säger Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i Svensk Solenergi.

 

Till Årets anläggning 2017 har följande anläggningar nominerats

Flerbostadshus (Kooperativet Stacken) med fasadintegrerade solceller i Göteborg och flerbostadshus (S-E Carlsson) med takintegrerade solceller i Hägersten, samt nybyggda Kvarteret Taklampan (E. Mattson) med takintegrerade solceller i Hammarby.

En solcellsanläggning på ett grönt tak på Vasagatan, Stockholm (SPP), en industrihall med en takmonterad solcellsanläggning i Falkenberg (3-C Productions), Umeå Energi Arena (Umeå Energi) med flera sol­cellsanläggningar, och Ystad Arena (Ystad Energi) med en solvärmeanläggning ansluten till fjärrvärme.

Vallaskolan (Skanska) och Flustret med transparenta fasadintegrerade solceller i Vallastaden i Linköping, Pennygången med PVT och värmepump i Göteborg (Stenafastigheter), och Uppsala Sciencepark (Vasakronan) med solceller och batterilager.

”Årets anläggning” avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska be­akta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanlägg­ningar, varför vi kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnäm­nande.”

Prisceremonin hålls klockan 13.15 onsdag 25 april i Westmanska palatset, på Holländargatan 17, Stockholm, med Maria Brogren, hållbarhetschef på WSP, och Svensk Solenergis styrelseordförande Wilhelm Löwenhielm, som prisutdelare.

Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i
Svensk Solenergi 070-537 31 53
jan-olof @ svensksolenergi.se

 


Bilder på förra årets pristagare, fri användning i redaktionella sammanhang, ange www.svensksolenergi.se som källa. Klicka på respektive bild för bättre upplösning.

Pristagare 2017 för Årets anläggning 2016: Solsidan (Varberg Energi)

2017 års mottagare av Hedersomnämnande 2016: Huddinge sjukhus (Locum)

  • Inga träffar.