16 april 2019 |

Nominerade till Solenergipriset 2019

Prisceremonin hålls i Göteborg, torsdag 25 april, klockan 12.30, i Scaniasalen, Chalmers tekniska högskola med Chalmers rektor Stefan Bengtsson och Svensk Solenergis styrelseordförande Wilhelm Löwenhielm som prisutdelare.

Svensk Solenergi delar för sextonde gången ut Årets Solenergipris i anslutning till vårt årsmöte, som går av stapeln på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

– De senaste årens ökade intresse leder såväl till allt fler anläggningar utanför den traditionella fastighetssektorn som större anläggningar, varför juryn har haft många olika kvalificerade nomineringar att ta ställning till.

Till Årets anläggning 2018 har följande anläggningar nominerats

En solcellsanläggning på en trähusfabrik i Varberg (Derome . och Varberg Energi), ett logistikcenter i Morgongåva (Apotea), ett lantbruk utanför Kvicksund (Husby Gård) och ett kontorshus i Sundbyberg (Fabege).

Tre solcellsanläggningar kombinerade med batterier, en på Jönköpings bildemontering, en hos Brf Tornväktaren i Ystad (Riksbyggen) och en hos Brf Viva i Göteborg (Riksbyggen).

En solcellsanläggning med DC-nät i Hammarkullen (Bostadsbolaget), en fasadanläggning i Borås (RISE) och en forskningsanläggning i Piteå (Piteå Energi). Dessutom är ett flerbostadshus i Älvsjö (Familjebostäder) med såväl en solvärme- som en solelanläggning nominerat.

”Årets anläggning” avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska be­akta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanlägg­ningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnäm­nande.”

 

Prisceremonin hålls klockan 12.30, torsdag 25 april i Scaniasalen, Chalmers tekniska högskola, Chalmersplatsen 1, Göteborg, med Chalmers rektor Stefan Bengtsson och Svensk Solenergis styrelseordförande Wilhelm Löwenhielm, som prisutdelare.

Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare i
Svensk Solenergi, 070-537 31 53
jan-olof @ svensksolenergi.se

 

  • Inga träffar.