29 april 2024 |

Ny kommunikatör på kansliet

Svensk Solenergi satsar på att ta ännu mer plats i debatten och rekryterar Max Carlgren som kommunikatör med fokus på medierelationer.

Max har arbetat både som journalist och kommunikatör i mer än 20 år. Han började som nyhetsreporter på Sveriges Radio och har senare arbetat som reporter och chefredaktör inom fackpressen. De senaste åren har han arbetat som PR- och kommunikationsansvarig på elbåtsföretaget Candela, som bygger elektriska bärplansbåtar i Stockholm.

– Jag ser tydliga likheter mellan elbåtar och solenergi. Båda branscherna drivs av teknisk utveckling med enorm potential till förändring och förbättring. Samtidigt innebär att arbeta med ny teknik att ständigt brottas med lagar och regler som inte hängt med i utvecklingen. Jag ser fram mot att ge mig in i kampen för en hållbar energiomställning, säger Max.

Max kommer att ansvara för presskontakter, pressmeddelanden och debattartiklar. Syftet med rekryteringen är att ytterligare stärka Svensk Solenergis opinionsarbete i både lokal och nationell massmedia för att främja den svenska solenergibranschen.

  • Inga träffar.