11 juni 2023 |

Tillsatt: Postdoktor i agrivoltaiska system

Mälardalens universitet (MDU) växer och utvecklas i samband med att vi blev universitet 1 januari 2022. Ta chansen att vara med på vår spännande utvecklingsresa. Med MDU:s vision, att vara ett progressivt och samverkande universitet där vi tillsammans formar en hållbar framtid, kan du göra skillnad. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar framtid genom kunskap och innovation. Vi anser att ny kunskap och nya perspektiv bäst skapas och uppnås i samverkan med andra - kollegor, studenter, näringsliv och offentlig sektor såväl nationellt som internationellt.

Arbetsuppgifter

Forskningsmiljön Future Energy har flera projekt om agrivoltaiska system med fokus på styrning, modellering, simulering och optimering med hänsyn till både jordbruksproduktion och elproduktion. För närvarande har vi också projekt som fokuserar på att jämföra olika agrivoltaiska systemkonstruktioner, fokuserade både på matematisk modellering och laboratorie- och fältbaserade experiment, för både småskaliga och storskaliga system. Målen med projekten är att utveckla verktyg för att stödja den agrivoltaiska industrin nationellt och internationellt.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 2-3 år.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha avlagt doktorsexamen i energiteknik, elektroteknik eller jordbruksvetenskap. Kandidaten ska ha avlagt doktorsexamen högst 3 år före ansökningstidens utgång.

Den sökande bör ha en bakgrund inom design och simulering av solcellssystem, särskilt för agrivoltaiska system som kombinerar jordbruk och solcellssystem, och/eller modellering och simulering av olika energisystem och energilagring. Erfarenhet av programmeringsverktyg som Python eller MATLAB är ett krav.

Det är också mycket meriterande att ha erfarenhet av projektledning både inom akademi och industri.

Det är meriterande med erfarenhet av miljöövervakningssystem, utveckling av visualiseringsplattformar och av stora samt småskaliga experiment.

Tjänsten kräver en stark motivation för forskning, god muntlig och skriftlig kommunikation på engelska och svenska.

Avgörande vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Anställningsinformation

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 2 år
Omfattning: 100%
Sista ansökningsdag: 2023-06-24
Stationeringsort: Västerås
Akademi/enhet/sektion: Akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST)

  • Inga träffar.