26 mars 2021 |

Sommartid är solenergitid

Nu i helgen ska du äntligen ställa fram klockan en timme mellan lördag och söndag. Med solens ökade närvaro går allt fler med tanken att skaffa en solenergianläggning. Med det nya gröna avdraget kommer fler göra verklighet av tankarna.
Sedan årsskiftet går det att göra skatteavdrag för den som vill installera en solenergianläggning i hemmet. Detta gör satsningen på förnybar energi mer aktuellt för många privatpersoner runtom i Sverige.

Med vårdagjämningen i ryggen är dagen längre än natten ett bra tag framöver.

Omkring hälften av svenskarna tror att de kommer att äga en solenergianläggning inom tio år, enligt en undersökning från Kantar Sifo.

Men undersökningen visar också att mer än var tredje person upplever att processen att skaffa en solenergianläggning, inklusive att söka ekonomiskt stöd, är för komplicerad.

Därför är det välkommet att regeringen har lanserat det gröna avdraget sedan undersökningen genomfördes. Syftet är att underlätta omställningen till förnybar energi, vilket ger privatpersoner som vill satsa på solenergi i hemmet en skattereduktion på 15 procent av kostnaden för arbete och material. Det är dessutom företaget som du anställer för installationen av solenergianläggningen som sköter allt pappersarbete kring avdraget med Skatteverket.

 

Klicka på länken för att läsa hela pressmeddelandet: Sommartid är solenergitid

  • Inga träffar.