5 april 2022 |

Svensk Solenergi ny partner till nordens största elbilsmässa

Svensk Solenergi har inlett ett partnerskap med elbilsmässan eCarExpo. Till hösten planeras  en specialsatsning för alla som vill och kan göra en radikal förändring när det gäller sin energiförsörjning. Det är när mässan kommer till Göteborg den 2–4 december som vi får se en komplettering av det framgångsrika konceptet som är inne på sitt sjätte år.

– Vi har sett hur naturligt det är för den som väljer att köra eldrivet att också se över sin energilösning i hemmet, säger Gunnar Dackevall som är vd och initiativtagare till eCarExpo. Nu känns det naturligt att bygga vidare på det framgångsrika mässkonceptet med en bred satsning på energilösningar.

Förutom att mässan kommer att bjuda på många utställare som visar sina produkter och lösningar när det gäller solceller och annan energiteknik, kommer eCarExpo också att fokusera på det högaktuella ämnet i programpunkterna. Intresset är stort från målgrupper som villaägare, flerfamiljshus och fastighetsägare.

– Husets och bilens tekniska system integreras i ett rasande tempo. Därför är det naturligt för våra medlemsföretag att bredda sitt sortiment alltmer mot smarta lösningar för hela bil-hus-systemet. Självklart vill de visa upp sina produkter och tjänster på eCarExpo med många teknikintresserade early adopters, säger Anna Werner, VD för Svensk Solenergi.

Västra Götalandsregionen är Sveriges största kunskapsnav när det gäller utveckling av fordon varför branschdagen på eCarExpo har en viktig funktion att fylla här. Tack vare den utställningsyta Svenska Mässan kan erbjuda, tillsammans med mässans två scener, kunde arrangören redan förra året möta det tryck som fanns - och finns - från fordonsbranschen. I år följs denna satsning upp med ett än bredare och mer gediget innehåll.

Fakta om eCarExpo
eCarExpo är nordens ledande mässa om mobilitet, laddbara bilar och laddning för elbilar. Den arrangeras 2022 på Friends Arena i Stockholm den 29 april–1 maj, i Köpenhamn den 28–30oktober och i Göteborg den 2–4 december. eCarExpo är en mötesplats och framtidsmässa för industri och konsumenter, med elbilar, elcyklar, produkter och tjänster för energi och elbilsladdning. Mässan ger besökaren svar på allt man behöver veta om omställningen till bilar med eldrift. Den vill visa att elbilen är en lika lustfylld upplevelse för bilägare och bilentusiaster som att den förbättrar miljön och våra beteenden för en hållbar värld. Arrangör är eLife/PT Umbrella i partnersamarbete med branschorganisationen BilSweden, tidningen Elbilen, samt företagen DefaGaro och MoveAbout.

 

Kontaktperson
Anna Fägersten
0762966580
anna.fagersten@elife.se

  • Inga träffar.