27 mars 2023 | ,

Svensk Solenergi värvar från WWF

Svensk Solenergi storsatsar 2023 på opinionsbildning för att främja den svenska solenergibranschen. Ett steg i den riktningen är att rekrytera Madeleine van der Veer som hållbarhets- och näringspolitisk expert. Madeleine kommer senast från WWF där hon har varit samhällspolitiskt ansvarig. Hon har tidigare arbetat som pressekreterare och politiskt sakkunnig på Regeringskansliet.

– De kommande åren kommer solenergin spela en avgörande roll för att säkerställa att vi får en säker, snabb och tillräcklig elproduktion för klimatomställningen. Jag ser verkligen fram emot att få jobba för att den potential som solenergin kan bidra med verkligen realiseras, säger Madeleine van der Veer.

En av Svensk Solenergis viktigaste frågor nu är att få till ett nationellt mål för mer solkraft. Önkemålet är att politiken hörsammar det branschen säger att de kan leverera, det vill säga minst 30 TWh till 2030, från dagens 2 TWh. Svenska företag behöver snabbt en ökad trygghet och tillgång till ren och billig energi, för att klara klimatomställningen och för att stärka Sveriges konkurrenskraft. Branschen behöver öka trycket på regeringen när solenergin har stor potential som riskerar att slarvas bort.

– Jag är glad och stolt över att Madeleine vill bli en del av Svensk Solenergi. Hon har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom klimat- och miljöfrågor och är väl insatt I dagens komplexa politiska landskap. Vi kommer nu kavla upp ärmarna, vässa vårt påverkansarbete och ta ännu större plats i debatten för en grön energiomställning, säger Anna Werner, vd på Svensk Solenergi.

  • Inga träffar.