14 april 2021 |

Västra Götaland visar vägen i klimatomställningen

I Västra Götalands senaste klimatsatsning spelar solenergi en viktig roll. Totalt uppger 40 av 49 kommuner i regionen att de ska uppfylla löftet om att producera egen solel under 2021.

Västra Götaland har etablerat sig som en ambitiös region när det kommer till klimatinvesteringar. Regionen har toppat listan över antalet installerade solcellsanläggningar i landet fem år i rad. Enbart under 2020 installerades 3 945 nya solcellsanläggningar i regionen, enligt Energimyndighetens färska siffror.

Fyrtioåtta av regionens 49 kommuner har dessutom antagit minst ett av 20 klimatlöften.

- Västra Götaland visar att de inte vill slå av på takten i klimatomställningen. Regionen ökar snarare tempot och sätter press på övriga regioner. Det är såklart extra positivt att så många av kommunerna har valt att installera egna solceller. Kommunalägda företag har möjlighet att spela en viktig roll i energiomställningen genom att de kan utnyttja både tak på sina egna byggnader och outnyttjad kommunal mark till solcellsinstallationer, säger Anna Werner, vd för branschorganisationen Svensk Solenergi.

 

Klicka på länken nedan för att se hela pressmeddelandet:

Västra Götaland visar vägen i klimatomställningen

  • Inga träffar.